Osteopathie William Elbers

Alle systemen in het lichaam werken mee om het gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest.

De behandeling

Tijdens het eerste consult vindt altijd een anamnese, onderzoek en een deel van de behandeling plaats. Voor een consult wordt altijd 45 minuten uitgetrokken tenzij anders afgesproken.

Anamnese

Bij het eerste bezoek wordt een vragenlijst met u doorgenomen waarbij er ondermeer naar de klachten, behandelingen, operaties van het gehele lichaam wordt gevraagd. Hiervoor wordt uitgebreid de tijd genomen, omdat deze informatie belangrijk is om het ontstaan van uw klacht en een mogelijk verband tussen (eventueel) verschillende klachten te onderzoeken. De anamnese is noodzakelijk om een totaalbeeld van de patiënt te krijgen.

Onderzoek

Na de anamnese volgt er een uitvoerig onderzoek. De osteopaat zal met de handen voelen en onderzoeken hoe het met de beweeglijkheid van uw lichaam is gesteld. Omdat de oorzaak van een klacht niet hoeft te liggen in het pijnlijke gebied, onderzoekt de osteopaat het gehele lichaam. Niet alleen de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren wordt onderzocht, maar ook de beweeglijkheid van de organen en de schedel. Wanneer de anamnese en het onderzoek achter de rug zijn, wordt een osteopatische behandeldiagnose opgesteld.

Behandeling

Gewoonlijk ligt de patiënt tijdens de behandeling op de behandelbank en zal de osteopaat met zijn handen de bij onderzoek gevonden bewegingsbeperkingen beïnvloeden. Dit kan betekenen dat hij heel subtiele, heel zorgvuldig stimulerende of juist stevige handgrepen uitvoert op het lichaam, veelal op heel andere plaatsen dan daar waar de klacht zich bevindt. Osteopaten gebruiken geen apparatuur of medicijnen.

Na de behandeling moet het lichaam de tijd en de kans hebben om zijn zelfgenezende krachten ten volle te ontplooien om het probleem zelf op te lossen (zelfgenezing). De osteopaat geneest niet, maar nodigt uw lichaam (u) uit om zelf te genezen door de blokkades die de genezing in de weg staan, op te heffen. Meerdere behandelingen zijn vaak nodig om een optimaal evenwicht te bereiken.

Echter pas na gedegen onderzoek is duidelijk in welke mate osteopathie kan helpen en hoe de aard van de behandeling zal zijn.

Vervolg behandeling

Een vervolgbehandeling vindt nooit plaats binnen een week na de eerste behandeling, bij voorkeur pas na 2-3 weken om het lichaam de gelegenheid te geven om te reageren op de veranderingen die hebben plaats gevonden.

Bij aanvang vindt altijd eerst een controle plaats van de bevindingen die in de voorgaande behandeling hebben plaats gevonden en deze gegevens vormen de basis voor de verdere behandeling.

 

Neem contact op

Telefoon: 024-6455545

Email: info@osteopathie-elbers.nl

Openingstijden

Ma - Vrij 08:00 - 18:00

Praktijkadres

Osteopathie praktijk W. Elbers
Kelvinstraat 45A
6601 HH Wijchen

Neem contact op

Telefoon: 024-6455545

Email: info@osteopathie-elbers.nl

Openingstijden

Ma - Vrij 08:00 - 18:00

 

Praktijkadres

Osteopathie praktijk W. Elbers
Kelvinstraat 45A
6601 HH Wijchen